Снимка БулфотоСофийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ

...
Снимка БулфотоСофийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Арнаудова с гореща новина за скандала ГЕРБ-Ерменков за „отровената софийска вода“

Снимка Булфото

Софийската градска прокуратура стартира инспекция по сигнала на Политическа партия ГЕРБ против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков заради публикацията му, че водата в София е отровна. Това сподели прокурор Румяна Арнаудова – представител на основния прокурор, по отношение на подадения от ГЕРБ сигнал против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, заяви " Фокус ".

 

„ Главният прокурор изпрати този сигнал за осъществяване на инспекция на способената прокуратура – Софийска градска прокуратура. Доколкото в сигнала се твърди, че действието на Таско Ерменков по издание на изказване в профила си, че водата в София е отровна или инфектирана и по тази причина съществува голяма заплаха за живота и здравето на хората на София, сочи вероятно на закононарушение по член 326 от Наказателния кодекс – това е за предаване по радио, телефон или различен метод, в тази ситуация посредством „ Facebook “, на погрешни повиквания за паника “, изясни Арнаудова и посочи, че стартира инспекция на Софийската градска прокуратура по тези изказвания, с цел да се съберат данни за това осъществено ли е закононарушение или не.

„ Доколкото обаче в самия сигнал е посочено, че е допустимо да е осъществено и закононарушение по член 108а, алинея 1 и това е тероризъм, при положение, че данните, които събере Софийска градска прокуратура, потвърдят това изказване от народните представители, преписката ще се изпрати в Специализираната прокуратура, която пък е способена да ревизира сигнали за тероризъм “, сподели още Румяна Арнаудова, представена от Фокус.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР